EduVision 2020

eduVision 2020, 1st edition: Bucharest

“Noi paradigme pentru învățământul românesc” la sesiunea specială CNIV 2016 de la Craiova – moderatori: Conf. dr. Marin Vlada și Prof. Radu Jugureanu

im-googleA New World for LearningLa Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe – Departamentul de Informatică, va avea loc – Sâmbătă 29 oct. 2016, în cadrul CNIV 2016, o sesiunea specială cu titlul “Noi paradigme pentru învățământul românesc”.

Evenimentul va fi moderat de Conf. univ. dr. Marin Vlada – coord. proiecte CNIV& ICVL, Universitatea din București, și Prof. Radu Jugureanu – Director Departament AeL Educational Content, Siveco România. De peste 15 ani, conceptele de învățământ virtual și software educațional au fost invocate în toate demersurile pentru noi paradigme în învățămâtul românesc.

Ințial, mulți au crezut că învățământul virtual este o înlocuire a „realității” metodelor de învățare tradițională. Prin apariția tehnologiilor și a limbajelor oferite de TIC, s-au consolidat conceptele menționate, și s-a realizat o schimbare a atitudinii față de procesul învățării, conducând la o mai mare atractivitate în învățare, motivare în demersul cunoașterii, și nu în ultimul rând, la înțelegerea fenomenelor, a proceselor, și la descoperirea căilor către dezvoltarea personalității personale.

La dezbatere sunt invitați:

- în primul rând, cadrele didactice din învățământul primar ce au testat la clasă utilizarea manualelor digitale apărute în anul 2014.

- profesorii de liceu ce au experiență cu elevii în utilizarea calculatorului la clasă sau în procesul învățării.

- specialiștii în științele educației, cadrele didactice universitate, specialiști IT și managerii unităților de învățământ ce au constatări privind tema manualelor digitale.

- elevii și părinții ce doresc să-și exprime opiniile privind utilizarea manualelor digitale.

Anunțul de participare, printr-un mesaj -până la 24 octombrie 2016, la adresa cniv[at]fmi.unibuc.ro

Sursa imagine: Google – A New World for Learning.

Sursa știre: http://c3.cniv.ro/

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*