EduVision 2020

eduVision 2020, 1st edition: Bucharest

Simpozionul memorial “Solomon Marcus’ Heritage” la DCFS 2016

sm-2016În ziua de 5 iulie 2016, în cadrul Conferinței Internaționale DCFS 2016, se va desfășura simpozionul memorial “Solomon Marcus’ Heritage“, la Facultatea de Matematică și Informatică de la Universitatea din București.

În deschiderea Conferinței Internaționale “Descriptional Complexity of Formal Systems” (DCFS 2016), la simpozionul în memoria Academicianului Solomon Marcus, vor fi evocate personalitatea și opera acad. Solomon Marcus. Evenimentul va beneficia de prezența fizică sau virtuală a mai multor colaboratori sau studenți ai Profesorului Solomon Marcus, din țară și din strainătate: Grzegorz Rozenberg, Gheorghe Păun, Henning Fernau, Rudolf Freund, Arto Salomaa, Gabriel Istrate, Andrzej Skowron, Cristian S. Calude, Ludwig Staiger, Lech and Maria Polkowski, Liviu P. Dinu, Ion Petre.

La Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București funcționeazăSolomon Marcus – Center for Computational Linguistics”, un centru de cercetare (http://nlp.unibuc.ro/ ) ce include o echipă multi-disciplinară de cercetători. Echipa de cercetători are activități în proiecte privind domeniul lingvisticii computaționale (procesarea automată a limbajului natural) în care acad. Solomon Marcus are contribuții de pionierat.

Mai multe detalii la adresa Web: http://fmi.unibuc.ro/dcfs2016/index.php?page=23

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*