EduVision 2020

eduVision 2020, 1st edition: Bucharest

Noi calificări universitare în era digitală: Chimie farmaceutică și Chimie medicală

sigla-ch-0Dinamica pieței muncii determină universitățile și facultățile să răspundă atât cerințelor europene, cât și celor mondiale, pentru a oferi programe de studii universitare în era digitală – ‘Just Google It’ Age?

Registrului Naţional al Calificărilor din Învățământul Superior (RNCIS) este o aplicaţie informatică organizată sub forma unei baze de date naţionale ce cuprinde toate calificările acordate de instituţiile de învăţământ superior din România, constituind un instrument de lucru pentru universităţi, studenţi şi partenerii sociali.

Conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011 au fost create : Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) –  http://www.anc.edu.ro și Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior (RNCIS) – http://www.anc.edu.ro/?page_id=610 .

De mai mulți ani, facultățile din România își adaptează ofertele educaționale atât prin eliminarea sau schimbarea unor specializări universitare, cât și prin introducerea de noi specializări. Modificările şi actualizările incluse în ofertele educaționale trebuie sa răspundă atât solicitărilor angajatorilor, cât şi cerinţelor europene în domeniu, dar au şi rolul de a reduce decalajul dintre competenţele absolvenţilor de învăţământ superior şi nevoile pieţei muncii.

Admitere 2016 – Chimie farmaceutică și Chimie medicală la Universitatea din București.

Anul acesta, la Admiterea 2016, la Facultatea de Chimie, Universitatea din București, vor fi locuri la admitere pentru două noi programe de studii: Chimie farmaceutică și Chimie medicală. Se dorește oferirea unor programe de studii universitare care să răspundă cerințelor calificărilor din prezent și în perspectiva evoluției domeniului pieței muncii.

Facultatea de Chimie din cadrul Universității din București – cu o tradiție de peste 150 de ani, este o instituție de cercetare avansată și de educație aflată pe prima poziție la categoria A, conform ultimei ierarhizări realizate de Ministerul Educației Naționale și European University Association (EUA).

Mai multe detalii la adresele Web: http://www.c3.cniv.ro/?q=2016/farm-medhttp://admitere.unibuc.ro/

Category: Uncategorized

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*