EduVision 2020

eduVision 2020, 1st edition: Bucharest

INFOGRAFIC. Evaluarea Națională 2016 la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a: când încep și cum se desfășoară testele

Evaluarea Nationala pentru elevii claselor a II-a, a IV-a si a VI-a este solutia care ii ajuta pe copii sa se obisnuiasca inca de mici cu formatul examenelor, cu presiunea pe care o pun acestea pe umerii lor, dar ii si mobilizeaza sa invete mai bine si sa se concentreze inca din primii ani de studiu, fata de generatiile trecute, care erau mult mai relaxate din acest punct de vedere.
Ministerul Educatiei a decis sa continue aceasta forma de testare si in 2016. Asadar, elevii claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor fi evaluati din nou dupa modelul testelor internationale PISA. Copiii vor fi testati la limba romana – scris si citit, matematica si stiinte (fizica si biologie).
Subiectele pentru Evaluarea Nationala 2016 la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a vor fi realizate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) din subordinea Ministerului Educatiei in concordanta cu programele scolare. Subiectele de la Evaluarea Nationala 2016 vor avea un nivel de dificultate mediu si un format asemanator celor al testarilor internationale.

 

Infografic realizat de echipa Portalinvatamant


Evaluarea Nationala 2016 clasa 2,4,6

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*