EduVision 2020

eduVision 2020, 1st edition: Bucharest

Investiții mici + rezultate rapide = eLearning

FlorinAnton_11Fiecare manager își dorește să aibă angajați cât mai bine instruiți, care să aducă un plus de valoare companiei și să crească performanța acesteia. Însă din cauza costurilor mari a cursurilor tradiționale, multe companii renunță la instruirea angajaților. Dar oare acest lucru nu sabotează succesul companiei?

O soluție mai ieftină și extrem de eficientă se dovedește a fi instruirea de tip eLearning, în care învățarea se desfășoară în mediul online. Florin Anton, director al departamentului eLearning, din cadrul SIVECO Romania, ne oferă mai multe informații despre această metodă de instruire și despre beneficiile ei.

Care sunt nevoile actuale ale pieței din România?

Florin Anton: În prezent, succesul unei companii depinde în mare măsură de gradul de inovare, de lansarea de produse și servicii noi care să răspundă cerințelor din piață.

Pentru a putea realiza acest lucru, angajații companiei trebuie să fie instruiți continuu cu privire la aceste produse și servicii noi, astfel ei devenind capabili să le înțeleagă și să le promoveze potențialilor clienți. Aceste lucruri sunt vitale pentru companiile din sectorul IT&C, bănci și asigurări, retail, precum și în organizațiile în care fluxul de personal este ridicat.

Și ce ar trebui să facă managerii ca să aibă angajați cât mai bine pregătiți?

Florin Anton: Cum la baza succesului unei companii stă profesionalismul angajaților săi, managerii ar trebui să fie preocupați mai mult de instuirea și perfecționarea acestora. Tendințele actuale de instruire pun accentul pe utilizarea unor soluții care să asigure un transfer rapid de cunoștințe, la costuri mai mici. Platforma AeL de instruire online, dezvoltată de SIVECO, oferă exact acest lucru: instruirea angajaților într-un timp scurt, fără să fie scoși din producție, cu reducerea semnificativă a costurilor față de instruirea tradițională.

Ce beneficii aduce unei companii platforma de instruire oferită de dvs.?

Florin Anton: În primul rând, instruirea se poate face oricând, de oricine are permisiunea de a accesa platforma AeL, de oriunde în lume. Platforma poate fi utilizată în sistem Software as a Service (SaaS), în Cloud, ajutând la diminuarea costurilor generale și transformarea costurilor de capital în costuri operaționale. Astfel, nu mai este nevoie de hardware dedicat, nu se mai achiziționează licențe, ci fiecare companie plătește doar utilizarea efectivă a sistemului.

De asemenea, platforma permite participarea unui număr nelimitat de angajaţi la cursurile de formare, fără a fi nevoie ca aceștia să se deplaseze la săli de training și să își suspende zile întregi activitățile profesionale. Mai exact, fiecare angajat își poate planifica instruirea în funcţie de prioritățile sale, alocându-și timp zilnic pentru învățat. Clienții noștri ne-au confirmat că timpul petrecut de un angajat în procesul de instruire se poate reduce cu până la 40%.

Pe lângă componenta de management a procesului de instruire, AeL oferă diverse editoare de conținut de instruire.. Platforma oferă un editor de cursuri ce permite crearea de materiale de instruire interactive ce pot ingloba resurse de tip text,  poze,  video,  audio,  animatii Flash,  clipuri YouTube, Vimeo, Ted sau prezentări slide-show. Cursurile create pot rula pe orice tip de dispozitiv, indiferent de sistemul de operare: laptop, tabletă sau smartphone.

AeL include un editor de teste ce conține șabloane pre-definite pentru diverse tipuri de întrebări, precum și un modul ce permite crearea de sondaje care să ajute la evaluarea procesului de instruire și la colectarea de feedback din partea angajaților.

Practic firma își poate crea propriile cursuri, teste sau sondaje și le poate utiliza pentru oricâți angajați dorește, fără nici un cost suplimentar.

Ce avantaje au managerii companiilor care folosesc platforma AeL?

Florin Anton: AeL este un ajutor de bază pentru managerii unei firme. Ei pot vedea în orice moment în sistem care este evoluția și parcursul profesional al fiecărui angajat și pot planifica, programa şi sincroniza mult mai facil procesul de instruire la nivel de companie.

Ce alte soluții eLearning mai recomandați companiilor pentru a-și crește productivitatea?

Florin Anton: În funcţie de specificul fiecărei firme, putem furniza soluții eLearning ce pot consta în platforme de instruire şi gestiune al conţinutului educaţional, sisteme de gestiune a proceselor de instruire şi a resurselor, aplicaţii de colectare, analiză şi raportare a datelor, portaluri educaţionale, conţinut educaţional interactiv sau aplicații multi-touch.

Category: Uncategorized

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*