EduVision 2020

eduVision 2020, 1st edition: Bucharest

bett-1

Participare la BETT Londra 2014 ca urmare a premiului CNIV 2013 susţinut de SIVECO

bett-1În perioada 21-26 ianuarie 2014, lect. dr. Nicoleta Duță de la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Departamentul de Formare a Profesorilor, a participat, alături de delegaţia română, compusă din experţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale şi reprezentanţi ai SIVECO România, la cel mai mare eveniment din lume dedicat tehnologiei în educaţie, BETT Show 2014, ca urmare a premiului de excelență obținut la Conferinţa Naţională de Învăţământ Virtual (CNIV 2013).

BETT (The British Educational Training and Technology Show) s-a desfăşurat pe parcursul a patru zile, la complexul expoziţional ExCel, în Londra și s-a bucurat de prezenţa a peste 700 de expozanţi.

BETT reprezintă cea mai importantă expoziţie anuală din Marea Britanie şi din întreaga lume în cadrul căreia sunt prezentate cele mai noi produse tehnologice, cele mai bune resurse şi practici pentru educaţie. La cea de-a treizecea ediție a sa în anul 2014 BETT a evoluat și s-a dezvoltat ajungând la cel mai mare eveniment mondial din domeniul tehnologiei de învăţare, unde profesioniştii educaţiei au putut vedea, testa şi compara ultimele produse ale tehnologiei de învăţare şi serviciile celor mai importanţi furnizori ai industriei pentru educaţie.

Lect. dr. Nicoleta Duță a avut ocazia să asiste la demonstraţii gratuite şi sesiuni de formare care au avut loc în cadrul evenimentului, într-un ambient liniştit, unde vizitatorii au putut evalua complet şi înţelege noua tehnologie pentru sala de clasă şi tehnicile de predare. La BETT 2014, conducătorii din sistemul educaţiei au avut ocazia de a se întâlni, de a învăţa unii de la alţii şi de a discuta cu personalităţi din sistemele de educaţie din Marea Britanie şi din toată lumea.

Dedicat expunerii celor mai bune produse în domeniul tehnologiei învăţării din Marea Britanie şi din lume, celor mai bune resurse şi practici, BETT a permis miilor de profesori să îşi sporească cunoştinţele cu privire la învăţarea prin intermediul tehnologiei, aplicată de la vârstele cele mai fragede până la învăţământul superior. Într-un timp în care mediile moderne de învăţare devin din ce în ce mai mobile şi este din ce în ce mai posibil „să înveţi de oriunde şi oriunde”, BETT a oferit vizitatorilor ocazia de a explora felul în care tehnologia poate îmbunătăţii procesul de învăţare, poate creşte nivelul calitativ al produselor de învăţare şi poate spori eficienţa muncii în educaţie.

BETT Arena în parteneriat cu Microsoft a găzduit speakeri experţi de renume internaţional, inclusiv miniştri, politicieni, personalități mass-media şi persoane recunoscute în educaţie. Pe durata celor patru zile ale evenimentului, fiecare a prezentat analize şi a împărtăşit opinii cu privire la ultimele tendinţe şi cercetări în tehnologie şi învăţare. BETT este o comunitate globală unde persoanele descoperă tehnologia şi ştiinţa de a desfăşura învăţământul pe tot parcursul vieţii. BETT adoptă soluţii inovatoare care inspiră, pentru a îmbunătăţi modul în care oamenii învaţă.

Sursa ştire: http://c3.cniv.ro

Category: Uncategorized

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*