EduVision 2020

eduVision 2020, 1st edition: Bucharest

Cum poate tehnologia să îmbunătăţească procesul de învăţare? Răspunsul a fost dat la BETT Show din Londra

Patru zile pe an, în inima Londrei, peste 30.000 de vizitatori vin la BETT Show, cel mai important târg educaţional mondial. De şapte ani, o firmă românească participă constant la acest eveniment unde sunt prezentate cele mai inovatoare tehnologii pentru educaţie.

Prof. Radu Jugureanu, director departament AeL eContent în SIVECO Romania, ne-a spus ce noutăţi a prezentat compania sa la BETT Londra 2013, eveniment găzduit de centrul expoziţional ExCel.

Cum apreciaţi ediţia din acest an a BETT Show faţă de alţi ani?

Radu Jugureanu: Foarte animată. Foarte intensă! Am constatat un interes crescut pentru software-ul educaţional portat pe dispozitive mobile, ceea ce confirmă trendul generat de dezvoltarea tehnologică şi nevoia crescută de mobilitate. BETT show este recunoscut pentru interesul de care se bucură în rândul decidenţilor din educaţie, al reprezentanţilor guvernamentali, profesorilor, cercetătorilor şi specialiştilor din domeniul educaţiei. De-a lungul celor 29 de ediţii, BETT a evoluat și s-a dezvoltat ajungând la cel mai mare eveniment mondial din domeniul tehnologiilor didactice.

Standul nostru s-a bucurat de un mare succes printre vizitatorii care au fost interesaţi să vadă cum funcţionează noile instrumente de învăţare, interactive, intuitive, atractive, pe care le oferim elevilor din peste 25.000 şcoli din lume. Echipa noastră a intrat în dialog cu numeroşi participanţi la eveniment, din toate colţurile lumii. Am făcut demonstraţii de lecţii pentru tablete şi aplicaţii interactive, care folosesc tehnologia Augmented Reality, şi pentru dispozitive multi-touch.

În acest an am avut un stand comun alături de Centrul Naţional de Informatizare din Kazakhstan, care ne este partener în proiectul “Programul Naţional pentru Educaţie în Kazakhstan”. În prezent, elevii şi profesorii din Kazakhstan au la dispoziţie peste 4.200 de resurse multimedia interactive în limba rusă şi kazahă, care acoperă 23 de materii, printre care matematică, algebră, geometrie, dar şi materii vocaţionale. Iar proiectul se va dezvolta într-o nouă etapă.

Se spune că cine nu este la BETT nu există. De ce este atât de important acest evenimentl?

Radu Jugureanu: Pentru orice furnizor de produse educaţionale, cum suntem şi noi, este foarte important să fie la curent cu ultimele dimensiuni şi direcţii de dezvoltare tehnologice dar şi pedagogice şi să afle direct de la beneficiarii soluţiilor de eLearning ce noi caracteristici şi soluţii le sunt necesare în procesul educaţional. Noi venim din 2007 la acest târg care ne dă posibilitatea să interacţionăm cu un număr impresionant de vizitatori – în jur de 30.000 în fiecare an. Toţi au ocazia să experimenteze şi să probeze întreaga gamă de soluţii tehnologice dedicate procesului învăţării, să participe la conferinţe asociate, ateliere şi seminarii, să vadă şi să înţeleagă modul în care acel „e” din „eLearning” îşi dovedeşte valoarea adăugată în procesul didactic. Am avut onoarea să-i avem vizitatori la standul nostru pe ministrul educaţiei din Emiratele Arabe Unite, pe directorul Abu Dhabi Education Council, pe preşedintele iniţiativei „Mohammed Bin Rashid” for Smart Learning şi pe directorul IT al Ministerului Educaţiei din Oman. SIVECO are privilegiul de a fi singurul furnizor de conţinut educaţional digital în cadrul iniţiativei de Smart Learning, implementată de Ministerul Educaţiei din Emiratele Arabe Unite. Totodată am avut prilejul de a putea organiza o sesiune de lucru privată cu reprezentanţi ai sistemului educaţional de la Moscova, la cererea acestora.

Ce atuuri aveţi în competiţia cu alţi producători de software educaţional?

Radu Jugureanu: Noi nu vindem produse, nu facem CD-uri, ci dezvoltăm tehnologii pentru a rezolva procese didactice, acesta este lucrul pe care ni-l propunem prin furnizarea de soluţii integrate de eLearning şi această abordare sistemică este ceea ce ne diferenţiază. Soluţiile noastre de eLearning sunt dezvoltate cu succes în contextul unei anumite culturi şi medii specifice de învăţare. Investim permanent pentru cercetare şi pentru dezvoltarea şi adaptarea soluţiilor noastre de eLearning la cele mai noi şi inovatoare tehnologii, fiind preocupaţi să înglobăm cele mai moderne practici psiho-pedagogice.

Category: Uncategorized

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*