EduVision 2020

eduVision 2020, 1st edition: Bucharest

saptamina gustului

Lectia Gustului la Școala Centrală din București

Lectiile Gustului, la a 2-a editie, sub deviza BUN pentru Gust, pentru Sanatate si pentru Planeta, au demarat in editia 2012 in scolile din Bucuresti, la Scoala Centrala. Lectia Gustului a fost deschisa in prezenta domnului Philippe Gustin Ambasadorul Frantei in Romania, al doamnei Clementina Anghel Inspector de Specialitate in ISMB, si al doamnei Alexandra Peter, Inspector pentru descentralizare institutionala Sector 2 – Bucuresti si al doamnei Norocica Maria Cojescu, Director Scoala Centrala.

Profesorul Gustului Stefan Daniel Popescu, Chef la Novotel a impartasit din cunostintele si pasiunea sa catre elevii claselor a 3-a, care s-au aratat foarte insteresati si incantati de lectia gustului.

Elevii au invatat cum sa taie legumele in forma julienne si brunoise, au degustat cateva fructe si branzeturi si au fost sensibilizați cu privire la valorile gustului, în scopul educării și încurajării unui comportament alimentar responsabil pentru un stil de viață sănătos si echilibrat.

Educația gustului copiilor, aliată cu îmbogățirea cunoștințelor despre familiile de alimente si despre Meseriile Gustului, cu o abordare ludica in a arta de gati, contribuie la descoperirea de noi savori și la încurajarea consumului diversificat și echilibrat de alimente.

Educatia este un proces de lunga durata, si este primordial sa acordam o atentie sporita in fiecare an tinerelor vlastare ale societatii.

Aceste activitati educative «Lectiile Gustului», care reprezinta parte fundamentala si indisociabila a Saptamanii Gustului, desfasurate in municipiul Bucuresti, sunt sprijinite de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, de Saptamana Gustului Franta, Apa Nova Bucuresti, Bonduelle, Rougie, Institutul Cultural Francez si TV5 Monde.

www.SaptamanaGustului.ro, www.Facebook.com/SaptamanaGustului

Category: Uncategorized
  • Matheus says:

    De acord cu tine. Si eu sunt de aceeasi paerre. Macar de ar avea o materie mai aerisita si mai putin densa. Dupa o vacanta raman doar cu ce a fost mai usor si mai logic pentru mine. Sunt genul care vrea sa stie si de ce invatam un anumit lucru, la ce ne foloseste + exemple practice daca se poate.Cand e de invatat pentru un test sau o teza mai grea, daca nu ai avut timp sa stai acasa si sa inveti zi de zi (toata ziua 8 ore dorm, 8 ore la scoala si alte ore pt. teme si invatat ca prostul pt. note nu pentru mine) o dai in bara,Materia asta ne preface in roboti. Parca intr-un fel m-am adaptat la chestia cu scoala cam asa: invat doar pentru note ! doar asta conteaza ! altceva ? nu!Atata timp cat ai note mari esti vazut de bine, esti bun. Nu cred ca mai are rostul sa incerci sa mai si tii minte logic, nu ? De aici rezulta ca esti tocilar. Asta ne face scoala romaneasca niste tocilari, vanatori de note mari. Cei care cedeaza devin gunoieri si smecheri de cartier, deoarece materia nu este diversificata. Se adreseaza celor cu super capacitati de invatare. 7-8 ore intr-o banca, la scoala asteptand profesorul sa ne dicteze continuu, constant, pe o voce monotona lectia. Fix cand sa iasa din clasa, noi fericiti ca in sfarsit am scapat, MAINE AVETI TEST “! Deci cum sa invat ceva la care pe timpul orei am fost super plictisit ? CUM ?Nu ma imaginez trezindu-ma la ora 7 dimineata, sa stau pana la ora 14 la scoala. Sa vin acasa si sa ma apuc de teme pe la 16 pana la 20. De la ora 20 pana pe la 10 mai inveti, tocesti pentru fericirea celor din jur, a profesorilor. La 11 te culci si asa mai departe.In weekend exista doar o zi libera Sambata. Duminica trb sa fac teme pt toata saptamana ca sa nu ma aglomerez. De ce credeti ca multi nu stiu inca cum sa transforme din cm in metru ? Nu pentru ca nu au invatat !!! Ci pentru ca nu au avut nevoie de asa ceva. Au avut nevoie doar de note mari.

    13 November, 2012 at 9:16 pm

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*