EduVision 2020

eduVision 2020, 1st edition: Bucharest

IBM lansează noi programe de instruire privind siguranţa pe Internet

IBM a anunţat astăzi că în contextui iniţiativei Ziua Internetului Sigur va oferi programe gratuite de instruire în domeniul siguranţei pe internet pentru studenţi şi va implica mii de voluntari pentru a creşte gradul de informare şi pentru a instrui elevii şi companiile în domeniul siguranţei pe internet şi responsabilităţii digitale.

 

IBM dezvăluie trei soluţii gratuite pentru a instrui elevii, părinţii şi profesorii în domeniul siguranţei pe internet:

 

  • Controlul Identităţii Online – Este o soluţie de instruire creată pentru a ajuta tinerii să înveţe să protejeze datele personale şi reputaţia în mediul online. Tinerii cunosc modul de folosire a internetului, dar, de cele mai multe ori, nu ştiu ce se întâmplă cu datele personale odată ce sunt partajate. Această prezentare şi informaţiile asociate ajută elevii să înveţe modul de protecţie a datelor personale şi să controleze modul în care se prezintă în mediul online.
  • Internet Safety Coaching – reprezintă un program de informare asupra siguranţei pe internet destinat profesorilor sau adulţilor ce lucrează cu copii, oferind informaţii de bază asupra activităţilor desfăşurate pe internet de către tineri, incluzând mesageria instant şi reţelele de socializare. Acest program este creat pentru a creşte gradul de informare asupra siguranţei pe internet şi asupra modului prin care se pot informa copiii referitor la acest subiect.
  • Cyberbullying – Această activitate destinată părinţilor sau adulţilor ce lucrează cu copii ajută adulţii să înveţe modul în care tinerii folosesc internetul în prezent, modul de a recunoaşte simptomele abuzului pe internet, modul de a preveni abuzurile în mediul online şi modul de a interveni în astfel de situaţii.

 

„Angajaţii IBM ajută la informarea oamenilor cu privire la modalităţile sigure de folosire a internetului”, a precizat Harriet Pearson, IBM Security Counsel and Chief Privacy Officer. „Resursele pe care le donăm vor ajuta profesorii şi părinţii să crească gradul de informare asupra modului în care majoritatea ameninţărilor la adresa siguranţei individuale şi a calculatorului pot fi reduse semnificativ prin acţiuni efectuate de utilizatori informaţi”.

 

Voluntarii IBM din toate regiunile globului informează comunităţile cu privire la siguranţa pe internet. Printre activităţile desfăşurate în acest scop se numără:

 

  • În Finlanda, voluntarii IBM implicaţii în proiectul Cyberbullying vor participa la un summit naţional organizat de Primăria din Helsinki cu ocazia Zilei Internetului Sigur. 60 de voluntari IBM au organizat prezentări referitoare la Cyberbullying pentru părinţi în 100 de şcoli de pe teritoriul Finlandei.
  • În Germania, IBM va extinde parteneriatul cu klicksafe, partenerul naţional al reţelei Insafe, concentrându-se pe iniţiativa Administrarea Identităţii. Peste 500 de voluntari IBM au organizat peste 100 de prezentări interactive referitoare la această temă, pentru un număr de 3000 de studenţi din ţară.
  • În Italia, o echipă IBM va organiza evenimente în şcoli locale, utilizând materiale IBM şi un film prezentat în cadrul Zilei Internetului Sigur pentru a discuta despre siguranţă pe internet şi abuzurile în mediul online.
  • În România, voluntarii IBM împreună cu organizaţiile non-guvernamentale APDETIC şi Junior Achievement România vor organiza sesiuni despre siguranţă pe internet pentru elevi, concentrându-se asupra controlului identităţii online şi utilizării reţelei Facebook.
  • În Marea Britanie, voluntarii IBM vor utiliza kit-urile gratuite pentru a promova siguranţa în mediul online în şcoli. Voluntarii IBM vor colabora cu organizaţia non-profit YPNGlobal în cadrul iniţiativei denumite Campionii Virtuali.

 

Anul trecut, angajaţii IBM au efectuat peste trei milioane de ore de servicii de voluntariat. Compania a donat 34 de kit-uri pentru a ajuta voluntarii şi membrii comunităţilor să organizeze activităţi semnificative în comunitate, abordând diferite probleme.

 

Odată cu inaugurarea din 2004, interesul acordat Zilei Internetului Sigur a ajuns pe toate cele cinci continente şi în aproximativ 80 de ţări; pornind din Canada până în Coreea de Sud şi din Rusia până în Kenya, incluzând toate cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene. Scopul acestei iniţiative este de a ajuta la transformarea internetului într-un loc mai sigur pentru copii şi tineri.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*