EduVision 2020

eduVision 2020, 1st edition: Bucharest

Barracuda Networks adaptează accesul şcolilor la YouTube

LASTING System anunţă că partenerul său Barracuda Networks, lider mondial în soluţii de securitate, reţelistică şi protecţie a datelor, se integrează cu YouTube for Schools, un nou portal educaţional care oferă accesul doar la acele conţinuturi aprobate.

Instituţiile educaţionale care folosesc deja premiatele soluţii Barracuda Web Filter şi Barracuda Web Security Flex, au de acum posibilitatea de a oferi acces sigur la resurse specifice nevoilor elevilor, studenţilor, facultăţilor şi cadrelor didactice.

Integrarea Barracuda Networks cu „YouTube pentru şcoli” oferă posibilitatea administratorilor de a gestiona accesul la YouTube, care devine astfel o resursă mai valoroasă având conţinuturi educaţionale online. Administratorii beneficiază de:

  • Acces uşor. Administratorii IT pot accesa „YouTube pentru şcoli” cu un simplu click pe butonul de management în cadrul portalurilor de soluţii.
  • Politica de executare automată. Toate cererile de pe YouTube pot fi redirecţionate automat către portalul educaţional, ocolind conţinutul neplăcut şi comentariile, şi furnizând accesul în condiţii de siguranţă, acces regulat şi capacităţi de căutare.
  • Conturi personalizate pentru profesori. Administratorii IT pot specifica „conturi pentru cadrele didactice”, fără restricţiile introduse pe conturile de student sau utilizatori anonimi.
  • Acces direct. Elevii se pot conecta direct la resursele furnizate de profesori pe portalul educaţional.

„Cu un număr mare al videoclipurilor valoroase din punct de vedere educaţional, şi cu o utilizarea tot mai mare a media streaming-ului în sala de clasă, blocarea completă a accesului la YouTube nu este o soluţie viabilă pe termen lung”, a declarat Steve Pao, Vicepreşedinte Product Management, Barracuda Networks. „Această integrare oferă administratorilor un control editorial, pentru a permite accesul la videoclipurile importante pentru educaţie, fără a expune elevii la un conţinut maliţios sau nepotrivit”.

Integrarea permite clienţilor Barracuda Web Filter şi Barracuda Web Flex să limiteze accesul pe YouTube doar la conţinuturi educaţionale sau la alte conţinuturi aprobate.

 

YouTube pentru şcoli

www.youtube.com/schools 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*